laatste editie
  kolariArchief
  abonneer
   
  gALeRIE
   
  Reageer
  Links
   
    

K
ees Oosterbaan
Prinses Irenelaan 38
1934 EH 
Egmond a/d Hoef
+31 (0)72-506 3591

 
Datum: 08-03-03
Nummer: 24
Besmetting

In de supermarkt raak ik met mijn karretje een andere klant. Ik rij op mijn racefiets en waarschuw met mijn fietsbel wandelaars op het pad. Mijn overstapje voor de tram wordt door de controleur niet geaccepteerd, omdat het stempel onleesbaar is.
Alledaagse onschuldige voorvallen, waarbij ik regelmatig op hoge kakkerige toon wordt afgeblaft.
Een lagere tolerantiedrempel ? Waarden en normen van algemeen fatsoen genivelleerd ? 
Er is iets anders aan den hand !

Kippen, die buiten spelen, worden terminaal ziek door uit de lucht vallende besmette vogelpoep. Dat ik niets bijzonders. Bijna alle poep, ook mensenpoep, valt van boven en is besmet. 
Hondenbezitters laten hun hond uit, rapen de drollen op om het goede voorbeeld te geven - de honden gaan er overigens niet minder van poepen - en kunnen door aanraking met de drol worden besmet. Passanten manoeuvreren voorzichtig tussen de mokka gebakjes op het trottoir. Ook zij lopen eenzelfde risico door het inademen van de strontlucht. 
Een besmette persoon heeft na enkele dagen een droge blafhoest. Zijn spreektoon krijgt kenmerken van een blaffende hond.
Dit is de eerste fase van besmetting. Na snelle vaccinatie verdwijnen de klachten. Deze handeling blijft meestal achterwege, omdat de verschijnselen voor een verkoudheid worden aangezien. Zonder inenting gaat het spreken over in continu blaffen. Daar zijn gevallen van bekend. Er wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven om paniek te voorkomen.
De blafziekte, daar gaat het hier om, verspreidt zich gestaag. De overheid bedenkt op dit moment maatregelen om een epidemie te voorkomen. 
Honden kan het poepen moeilijk verboden worden, daarom zal de bevolking worden aangeraden zoveel mogelijk binnen te blijven.


< vorige Kolaria

volgende Kolaria >

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
ees Oosterbaan, Kolaria